Rabu, 31 Disember 2008

Antara Credit Card N Kad Pengenalan....


woo....


Antara Kad Kredit n Kad Pengenalan... yang mana penting... yang mana tahan lasak.. ahaha...


Bagi aku kad kredit ni lebih penting.. ahaha... dah lumrah aku suka berhutang tapi bayar balik laa..... ahaha... tergelak aku...

maka secara tak langsung aku lebih banyak menggunakan kad kredit daripada kad pengenalan....


Tapi yang menjadi kePELIKan dalam hidup aku.... kenapa kad kredit aku lagi tahan dan lasak daripada kad pengenalan aku... maksud aku MYKAD...


Gomen cakap MYKAD ni tahan lasak.. tapi kenapa cepat tebarai....


MYKAD aku ni pun kalo nak guna pun time nak kene saman.. Tuan Bond Kuda Putih yang mintak... tak pun pak guard mintak time nak masuk aparment ke pejabat gomen ke.. tak pun time nak boarding nek kapal terbang... tu jee... kira MYKAD ni tak la sehebat Kad Kredit aku....


err... korang punye MYKAD elok lagi.. ke dah lama tak tengok.. ahaha


ahaha... tergelak aku...


TERIMA KASIH KAD KREDIT>>>>
nota kaki : aku bukan bangla...

Selasa, 30 Disember 2008

Tibe-tibe teringat kat Istri aku.....

aerosmith = fly away from here

DUIT.... DUIT..... murah rezeki.... 2008.... selamanya....


Aku baru jeh lepas baca entry makhluk sorang ni... Dilanda Bahgia kerna finance si DILOZ stabil...


Bagi aku duit ni betul2 bleh buat aku bahgia.... even aku dah ade family sendiri...

bila kite perati orang keliling kita ni... ramai bergaduh disebabkan duit.. adik beradik pun bergaduh pasal duit....


Aku pun pernah gaduh dengan abang aku.. pasal time skolah dulu aku slalu kene pau dgn abang aku... err.. tak banyak 2pusen jeh... tu pun balik umah bergaduh... ahaha... tapi skarng... rase aku yang banayk pau abang aku.... walaupun kadang2 aku dipau semula...



Duit ni punca bahgia dan punca gaduh... porak poranda...


Tapi sejak aku dah kahwin secara halal ni.. (ahaha tergelak aku...) Alhamdulillah... rezeki aku semakin murah.. dengan kehadiran pewaris aku... insyallah 2009 March....











Selasa, 23 Disember 2008

Lembu punya NENEN sapi dapat nama....


Sudah menjadi lumrah dalam bidang pekerjaan... terutamanya dalam sektor KERA-jaan ni...

Makhluk bawahan buat research, selesaikan tugas, dan bla..bla... makhluk yang di atas terhegeh-hegeh mengendeng2 mendedah dada sebagai empunya hasil keja... huh...



Dah 3 tahun aku dalam sektor KERA-jaan nih... dah lama aku perati... kenapa jadi macam ni...

ramai memberi..... Bukan setakat kipas.. malah aircond diberi sebagai bahan untuk membodek...



Namun bukan semua makhluk di atas yang macam nih...


kira aku adalah MAKHLUK YANG DI BAWAH...

yang sering malang... biar malang asalkan tiada KIPAS DAN AIRCOND yang perlu di beri.... sebagai bahan membodek!!!!



Khamis, 18 Disember 2008

DIN KANTOI BAWAK SPENDA KAT OPIS...

Semalam Din kantoi bawak spenda dan simpan dalam locker dia kat opis nih.. ahaha.. tergelak aku...

Aku ingat la Din dok berangan jadi ULTRAMAN... sarung spenda kat kepala... macam gambaq yang aku lukis kat atas tuh...

ahaha tergelak aku......

Jumaat, 12 Disember 2008

MARAH + BARAN....

sifat pemarah+baran amat sinonim dengan lelaki...
Kenapa ramai lelaki memiliki 2 jenis sifat ni...
Kenapa???
perempuan tak pernah marah???


Adakah lelaki dilahirkan untuk menjadi seorang yang bengis... baran...?

Bolehkah kita mengawal kemarahan...? nak kawal macam mane???

Apa yang berlaku ketika kita marah??? Kaki naik ke muka?? Tangan naik ke pipi???
atau tapak kaki hinggap di bibir....??

Adakah benci tu punca kemarahan... ?? Kite kadang2 marah pada orng yang kita sayang... Adakah mak, ayah, anak, bini, somi korang penah marah korang?? adakah diorang benci korang??

ahhaha..


macm ne nak tahan marah???

Khamis, 4 Disember 2008

Kenapa AKU..


Pala makin ari makin pening kat opis yang macam taik nih....
Keseronokan berkerja dah lama hilang... macam PERMATA YANG HILANG... tapi permata yang hilang buku teks tingkatan 5 yang paling sronok aku pernah baca... ahaha tergelak aku....
ahaha...

Kadang-kadang stress... kadang2 pun stress jugak..... kire hari-hari stress laaa....

Ntah kenapa tiap kali kat opis ni.. aku asyik kene buat keje yang BOS aku sendiri tak paham...
x-plain kat aku pun tak clear... bila aku crita balik dia paham.. tapi bila aku buat knap salah... pelik.... tapi bila buat yang baru dia nak yang lama... BABI LAAAA!!!!

Kadang-kadang baik aku cakap dengan Ane Kacang Putih kat Hospital Kola Pilah... yang lebih paham dan memahami bahasa melayu.... (err.. bahasa melayu ka bahasa malaysia) ahaha tergelak aku.. ahaha...

Rabu, 3 Disember 2008

Lil Babby On D Way.... WE WELCOME YOU!!!!

Yeeehaaa....

for this week... my luvly wife dah pregnent.. almost 27 week...
ahaha... n the baby inside her womb... growing big..bigger..biggest.. secara tak langsung makin besar jugak la perut bini aku.. sebesar SEMANGKA....
ahaha....
ahaha....
tergelak aku.. seronok.. ahaha

Haa.. ni lah stuff baru untuk future new born baby aku....
ahaha ni..


Mula2 sronok gak laa.. nak capture gambo ni... huh berpeluh2 nak susun.. arrange... konon nak nampak lawa ka..
ahahah tergelak aku...

Lepas gambo sume main campak dalam bakul.. ahaha...



aHAHA... SERONOK OIIII!!!!
AHAHA....

Lil Babby On D Way....

Selasa, 2 Disember 2008

KUGIRAN 70an...

Just nak share.. ni lah brader kugiran kat opis aku...
Yang pegang Epiphone G400 tu En. Syed..
Yang pegang Ibanez RG tu En Rosman...




Yang shoot pict tu AKU!!! ahaha tergelak aku...

Diorang ni tengah syok na buat band baru ...
Genre plak.. POP INDIe... mungkin rock....
Dengar kata nak lawan HUJAN+meet Uncle hussin+ ntah ape2 lagi laa......
depa nak buat band yang diberinama GERIMIS... RIBUt... mungkin RENYAI... mungkin typhoon, mungkin puting beliung...
MUNKINg....

Tapi Basist n Drummer tak de... ...
ahaha tergelak aku...

Selasa, 25 November 2008

Me + Preggy Wife = Happy Family (Happy Hour)

Wopsss....

Kali ni lebih nak menampilkan keadaan aku + wife aku yang preggy...
I'll become a daddy... insyallah.. on March 2009... early March
Yeeehaa....

Last 22 November 2008.... Kiteorang g skudeng perut wife aku... nak tengok gender baby kitorang... Ya... setelah skudeng.. nampak BURGER!!!... ahaha tergelak aku...

Menurut mesin scan tuh... baby kami perempuan... yehaa.. ahaha...

Gambar 1 Menunjukkan keadaan baby kami yang menenyeh-neyehkankan hidung ke uri...


Gambar 2 menunjukkan gaya baby yang sama macam gambar kat bawah ni.... Like Father like Daughter!!!!!



Yang ni plak time aku + preggy wife + Hani = Moto Moto Madagasgar 2... hang out kat d Curve...
(ESCAPE FROM D CURVE) ahaha...

ahaha... la ni sibuk melayan my preggy wife... huhu....

Gamba A menunjukkan memek muka yang LOYA


Gambar B Menunjukkan keadaan perut yang membunting sambil di tunjuk-tunjuk menggunakan jari telunjuk!


Gambar C Menunjukkan aku yang cuba-cuba nak interframe!

Jumaat, 21 November 2008

Sebelum tu.. ahaha tergelak aku....



Nota Kepala : Lepas ni kite bayar letrik taariffff baru.. yeeehaaa....


Krisis putus bekalan elektrik mungkin berulang

RAWANG 20 Nov. - Disebabkan keengganan 39 pemilik bangunan memberikan kerjasama, hampir 6.5 juta isi rumah di seluruh negara kemungkinan menghadapi krisis terputus bekalan elektrik seperti yang berlaku pada 13 Januari 2005.

Ini kerana sikap pemilik bangunan itu menyebabkan projek Pengukuhan Sistem Kawasan Tengah (CAR) bernilai RM324 juta milik Tenaga Nasional Berhad (TNB) tidak dapat disiapkan.

Menteri Tenaga, Air dan Komunikasi, Datuk Shaziman Abu Mansor berkata, hanya ada empat buah menara lagi yang perlu dibangunkan selepas hampir 180 sudah pun didirikan bagi membolehkan TNB meningkatkan penyaluran elektrik daripada 33 kilovolt (kv) kini kepada 275kv.

Katanya, CAR mampu memastikan Lembah Klang dan sebahagian besar negara bebas daripada kemungkinan terputus bekalan elektrik.

Kata beliau, hampir 98 peratus projek laluan 275kv berkenaan telah selesai dan hanya baki dua peratus yang tidak boleh disiapkan berikutan bantahan penduduk yang mendiami kawasan di bawah laluan 33kv di Kampung Sungai Terentang, di sini.

Beliau bimbang jika keadaan itu berterusan, kemungkinan kejadian bekalan elektrik terputus di seluruh negara akibat lebihan bebanan seperti yang berlaku pada tahun 2005 berulang memandangkan petanda awal ke arahnya sudah semakin jelas sejak kebelakangan ini.

"Baru-baru ini sebahagian besar kawasan Puchong telah terputus bekalan elektrik," katanya kepada Utusan Malaysia ketika melawat tapak projek berkenaan di sini hari ini.

Projek CAR melibatkan peningkatan kapasiti talian penghantaran elektrik dari 33kv kepada 275kv antara laluan Bukit Tarek dan Chubadak sejauh 60 kilometer (km).

Sehingga kini, 59km telah berjaya disiapkan pihak TNB dan hanya satu kilometer yang masih tergantung akibat bantahan.

Shahziman seterusnya mendedahkan bahawa pada 4 Februari tahun ini, telah berlaku gangguan dalam sistem talian 275kv Stesen Kuasa Pelabuhan Klang yang mewujudkan situasi hampir menyamai kejadian buruk 13 Januari 2005 yang menyebabkan kawasan tengah dan selatan negara bergelap ketika itu.

"Penyempurnaan projek talian transmisi 275kv Bukit Tarek-Chubadak akan memastikan peningkatan sistem sekuriti dan keyakinan terhadap sebarang risiko blackouts secara besar-besaran," katanya.

Khamis, 20 November 2008

The OffSPRING

Adoyai....

Sejak wife aku mengandung... macm2 benda pelik jadi....

gambar bawah ni menyatakan betapa pelik wife aku...

NTAH BILE LA MINAT OFF SPRING!!!!


CUCI MATA.... UHU...

Adoyai..... Tak sangka ari ni aku dapat tengok alur jubo... ahaha.. tergelak aku...

Tadi.. time lunch hour... aku kuar g makan / pekena sup tulang+daging+nasi+roti=MAHSYUK... shedap....

tapi sayang kedai tu takde pencuci mulut.. dessert... adoyai....


Ntah macm mane time nak pulang ke opis aku dapat cuci mata.. ahaha

ALUR JUBO!!!!!

Ekonomi KIta Sekukuh KLCC.... sebelum dilanda gempa bumi

Sebelum tuh...

AHAHA TERGELAK AKU....


Ringgit jatuh paras terendah dua tahun (UTUSAN MALAYAU)

KUALA LUMPUR 19 Nov. - Nilai ringgit hari ini terus merosot ke paras terendah dalam tempoh dua tahun berikutan belian kukuh mata wang dolar Amerika Syarikat.

Paling ketara, mata wang tempatan itu diramal bakal kembali berada di paras RM3.80 untuk sedolar AS iaitu paras ringgit ditambat sebelum kerajaan menarik balik pada Julai 2005.

Ketika pasaran ditutup, ringgit hari ini, diniagakan pada paras 3.6050 berbanding sedolar Amerika Syarikat (AS).

Pakar Ekonomi Kanan Bank Islam (M) Bhd., Azrul Azwar Ahmad Tajudin berkata, penyusutan nilai ringgit berikutan 'ledakan' (explosion) pusingan kedua krisis kewangan global baru-baru ini.

''Ini kerana, masih terdapat tanggapan daripada para pelabur bahawa dolar AS berdaya maju untuk mengawal kegawatan ekonomi.

''Keadaan itu juga disebabkan oleh aliran keluar portfolio dalam pasaran saham dan bon di rantau Asia yang tidak menentu," katanya.

Beliau bagaimanapun berkata, ringgit bukan sahaja lemah berbanding dolar AS tetapi nilai mata wang rantau Asia dan Eropah turut mengalami masalah yang sama.

Sementara itu, Penganalisis Teknikal Pasaran Universiti Multimedia Malaysia (MMU), Nazri Khan berpendapat, kelemahan ringgit berbanding dolar AS bukan disebabkan oleh kelemahan ekonomi tempatan tetapi lebih kepada keengganan mengambil risiko untuk memasuki pasaran di seluruh dunia.

''Sentimen kejatuhan ringgit ini hanya bersifat sementara kerana apabila krisis kewangan kembali pulih, mata wang negara akan stabil semula.

''Pada dasarannya, ekonomi negara mampu menahan krisis kerana rizab negara masih kukuh dan pinjaman tidak berbayar (NPL) masih lagi rendah,'' katanya.

Nazri, bagaimanapun menambah, ringgit dijangka diniagakan rendah sehingga paras 3.800 dalam tempoh tiga hingga enam bulan lagi.

ROMBAK...JGN TAK ROMBAK..KELAK DILANDA OMBAK....

Sebelum tuh...

TERGELAK AKU..AHAHA....

Rombakan Kabinet masa terdekat (UTUSAN MELAYAU)

ASHGABAT (Turkmenistan) 19 Nov. – Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi tidak menolak kemungkinan akan membuat satu rombakan Kabinet yang melibatkan perubahan dan pengubahsuaian portfolio dalam masa terdekat.

Menjawab soalan mengenai peletakan jawatan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Seri Ong Ka Chuan hari ini, Abdullah berkata: “Rombakan itu tidak hanya untuk mengisi jawatan yang kosong (itu sahaja).

“Rombakan Kabinet itu akan melibatkan perubahan dan pengubahsuaian portfolio. Semua kemungkinan rombakan itu sentiasa ada,” katanya kepada sekumpulan wartawan Malaysia yang berada di sini kerana membuat liputan lawatan rasmi Perdana Menteri ke negara ini.

Beliau diminta mengulas mengenai tindakan Ka Chuan yang menyerahkan surat peletakan jawatan sebagai menteri kepada Presiden MCA, Datuk Ong Tee Keat.

Bernama yang memetik sumber sebagai berkata, Ka Chuan menyerahkan “surat peletakan jawatan tanpa tarikh” ekoran kekalahannya dalam pemilihan parti 18 Oktober lalu.

Ka Chuan tewas kepada bekas Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek dalam saingan merebut jawatan Timbalan Presiden.

Ditanya mengenai tindakan Ka Chuan itu, Abdullah berkata, langkah itu diambil sebagai satu tindakan mungkin untuk memudahkan Tee Keat membuat cadangan kepadanya berkaitan kedudukan menteri dari MCA dalam Kabinet.

“Mungkin itu dia bayangkan agaknya. Saya pun tak tahu surat apa yang dia tulis,” tambahnya.

Ditanya apakah beliau telah dimaklumkan secara rasmi hasrat Ka Chuan itu, Perdana Menteri berkata: “Belum ada, kalau ada surat di pejabat, saya belum baca lagilah. Dia bukan tak tahu peletakan jawatan dia kena beritahu kepada saya.”

Ditanya siapakah pengganti Ka Chuan, beliau berkata, Tee Keat mungkin akan membuat cadangan cepat untuk mencari pengganti.

Ditanya lagi adakah beliau akan menerima surat peletakan jawatan Ka Chuan, Abdullah berkata: “Kalau dia nak berhenti, dia ada sebab yang kukuh, saya akan menghormati pendiriannya dalam hal ini.”

Rabu, 19 November 2008

LAILA'S LOUNGE...



Buat masa ni aku tengah menggilakan telinga aku mendengar LAILA's LOUNGE...
Dah takde lagu lain yang aku dengar kat opis keramat aku ni..
Opis yang sejuk macm freezer kat Careefour wangsa maju.. ahhaha.. tergelak aku..
Sebab kesejukkan tu... dan selaras dengan kesejukkan opis aku..
aku dengar lagu :::__--WARM CHERRY HOUSE... by LAILA's LOUNGE--




video

Selasa, 18 November 2008

KENAPA MESTI KENTUT...?


Kenapa kita mesti kentut...?
Kenapa kentut berbau.....?
Bagaimana kentut diproses sehingga menghasilkan potential force yang kuat....
Adakah kentut itu berbunyi..??
Bagaimana ianya berbunyi...?
Kenapa kita tersenyum sorang2 bila kentut kita berbau..?
Kenapa kita boleh tahan bau kentut diri sendiri..?
Cukup kuatkah kita untuk menahan kentuk.. sehari suntuk?
Tidak ceriakah hidup kita jikalau kita tidak kentut?


nota kaki : Kentut itu nikmat....!

Isnin, 17 November 2008

Bila Hujung Tahun Aku Gila...

Pala makin ari makin berat... tambah2 nak bulan doblas ni.... pening... nak habis kan budget....
macm2 la nak kene handle... benak pale otak..
Tu laa.. BOODOOOH.... tiap2 tahun macm ni.... nak perabih budget..!!!
KECUT!

Sabtu, 15 November 2008

Farewell.... 14 November 2008

Farewell.... on 14 November 2008 ( Buiding Maintenance Unit BKS)

Gudbye 2 Raja Nor Hamizan & Norhafizah...
Semoga berbahagia di tempat baru...




Sebenarnya aku tengah tunggu turn aku... ahaha.. tergelak aku....
tapi borang tukar tak hantar2 lagi... dulu aku dengan mizzan sepakat nak hantar same borang tukar tu... alih2 dia plak yang dapat BLAH dulu.... mungkin lepas ni turn aku...

ahaha.. tergelak aku...

Aku ni dah kire lame dah kat department nih.... ari2 dok rase makin hampir hari untuk aku BLAH.... ahaha....

Keje aku ni dah kire rutine.. harai2 buat bende sama.... nak jugak buat design ke... ape ke... aduh... bosan..! Setan Besar(Mizan) dah pindah... yang tinggal Setan2 Kecik...(aku, timi, nazri, pak din)

Dengan pemergian mizan selaku Mantan Setan Besar....Mungkin selepas ni kami yang tinggal ni akan membuat pemilihan dan perebutan bagi jawatan Setan Besar BKS...

ahaha tergelak aku... ahaha

jadi undilah saya... hantarkan undian anda... SB fa-T ke 44666....
kejayaan kami terletak ditangan anda....


ahaha... tergelak aku.. ahaha

bawah ni video... ucapan farewell... tapi bunyi macm motivasi punye program...
ahahah tergelak lagi aku... ahaha

video


Nota Tapak Kaki : Bila la plak turn aku... dah jemu keje kat sini....

Khamis, 13 November 2008

MAy B... Mungkin...


Alahai... mungkin macm ni... CUTE!!!

BABAI! FAREWELL!

Kali ni entry aku untuk FAREWELL OPISMATE aku....
RAJA NOR HAMIZAN BIN RAJA ABD AZIZ


Gambar menunjukkan "the saint" dan setan....

AHAHA TERGELAK AKU...AHAHA...


Mamat ni report duty sama ngan aku... last Mei 2005...
la ni dah kene posting.. kat Kem. Pendidikan...
ahaha elok gak la mamat tu transfer ke sana...
ye la dah dasar Nirrajim... ahahah...
Elok la duduk kat situ.. ade ramai cikgu disiplin... haa...
at least... dia bleh berubah menjadi insan yang berguna selaras dengan FALsampah Pendidiakn Negara....

ahaha...
mujur falsampah.. bukan prinsip....
sistem pendidikan kat msia ni macm tak de prinsip... kata martabat bahasa melayu/malaysia.. tapi lain pulak yang jadi..
ahaha tergelak aku...

Berbalik pada tajuk asal...

Lepas ni patah kaki aku.. tangan aku... biasa laa.. kalo ponteng mamat ni la tulang belakang.. kire mastermind la... ahaha... Kire Master segala setan2 kat opis ni....

ahaha.. tergelak aku.....

haa bawah ni video clip aku tujukan kepada SAITAN tersebut!!!!

video

Rabu, 12 November 2008

Sorokkan Tanda Perkahwinan....

Aduh... sejak menjak ni istri aku dah pandai nak sorok2kan tanda perkahwinan kami.. ye laa.. kalo dah kawen mesti la ade cincin ke gelang ke.. Soo kami tukar2 cincin.. kire wedding ring je laa...

Tapi.. skarang dah pandai nak start tak pakai wedding ring tuh..

bawah ni kire dialog aku dgn istri aku...:::

aku : isk.. skarng ni dah pandai tak pakai2 wedding ring tuh...
istri aku : laa.. takde maknenye....
aku :ni kire nak sorok tanda perkahwinan kite la ni... isk tak patut...
istri aku : tak de pun nak sorok.... nak sorok2 buat pa...
aku : ye laa... kire tak pakai tu nak sorok laa....
istri aku : nak sorok mende nye... ni haa tanda perkahwinan paling besar... nak pakai macm ne dah tak muat... ceh...
(sambil gosok2 perut yang tengah membuyung.... pregnent)



ahaha.... baru la aku tau pempuan mengandung ni bukan setakat perut naik... berat badan.. kebesaran naik.... sume naik... ahaha tunggu je la aku nak naik... naik2 ni time malam jeh.. ahaha
aha tergelak aku...

Jumaat, 7 November 2008

BURUK LANTAK.....

Alhamdulillah... Istri aku dah pregnent almost 24 weeks...
Perut pun makin besar... Badan pun makin berat...
Hari ni scan... insyallah "Baby Girl".. haa.. lepas ni aku kene beli mainan masak2 dgn barbie... (Insyallah).... isk macm ne la rupe aku yang nak layan anak aku main masak2.... ahaha.. mcm Chef Wan la plak.. ahaha tergelak aku.. ahaha.....

Tapi next week on 22 Nov aku nak scan 4D plak... Kami dah sepakat nak skodeng...
nak tengok ANU baby...
pe la mak ayah la ni.. .... dah tua bangka pun nak skodeng-skodeng anu.. macm tak pernah tengok la plak.. ahhaa tergelak aku...

Sejak istri aku pregnent ni.. aku tengok buruk betul tabiaat makan.. ramai cakap 'preggy woman" luv 2 eat... eat evrything yang dia nampak..
ahaha... tergelak aku... aahaha yang ni plak gambar bukti istri aku buruk lantak.. tapi aku paham makan berdua pinggan pun kene la dua.. ahaha tergelak lagi... ahaha


Isk tak sabar nak dapat baby... papahal pun aku dah plan... Nak beli baby tub yang besar yang bentuk macam perahu... aku pun nak join mandi N berendam 2gether-gether dgn baby... main air sambil kocak2 air nampak buih banyak2... haa tak pasal2 ade pesta buih...

ahahah tergelak..ahahah...



YEEEEEEEHAAA....

Khamis, 6 November 2008

Ketagihan "BARANG"

Semenjak... dua menjak ni.....
Ada di antara kami yang mengalami simptom-simptom gian atau ketagihan yang agak teruk..
menyebabkan kami terpaksa mendapatkan bekalan...

Semakin hari... semakin banyak uwang dan duit kami terpaksa dileburkan demi mendapatkan "BARANG BAIK"... Cuma apa yang pasti.. barang baik tu hanya dapat diperolehi kalo "KEDAI" bukak.... nak bisnes jual barang baik pun kene tunggu waktu-waktu pejabat,

Keadaan kami semakin hari semakin teruk... gian dan ketagihan kami membuatkan kami terpaksa keluar awal.. seawal 12tgahari.... walaupun lunch hour kami bermula pada pukul 1.00pm... Demi barang baik... kami sanggup....

Teringat kembali waktu mula2 kami kenal dengan TOKAN kami... muka senyum dan gembira menyambut kehadiran kami di tempat bizznezzz (KEDAI)... Pada awal peringkat nak kenal2 kami try satu ketul... tapi makin hari... kene tambah ketul... dari satu ke dua ketul... lepas ni tak tau brapa ketul kami nak angkat... nak rasa....

Tiap kali dapat KETUL.. kami hadap keketulan tanpa memikirkan masalah yang ada dikepala...
bagus.. memang betul TOKAN tu punye barang.. betul2 baik... SEDAP!!!.... ahaha

kini tak bleh nak menyesal...

Barang2 tu dah makin menguasai diri....



KETULAN AYAM KAMPUNG GORENG... SHEDAP!!!


hobby... kat opis jeh....



Just untuk tatapan.. tapi kami tak berjudi.. ahahah

Mohayuddin.....


Yang ni namanye... MOHAYUDDIN a.k.a Pak Deen... la ni dah tukar hobby... try 2 b a great guitarist...
tu tengah pose dengan Ibanez... huh... gaya mcm Steve Vai edisi misai... ahaha tergelak aku... ahaha
huh...

Tu la... dah tua2 ni perangai macam orang muda... mungkin bosan kut.. ye la anak bini nun jauh di utara.. dia pulak kat Kelumpo bandar metropolitan.... yang penuh dgan cabaran..
seb bek main GITAR.. kalo main lain... ahaha... tergelak aku... ahaha...


Selasa, 4 November 2008

AKU LAPAR... DI RESTORAN INSAF JALAN TUNKU ABD RAHMAN


Haa.. ni la tabiaat yang paling tak elok.. terutamanya lepas ramadhan...
makan tak ingat dunia..

Dah la makan kat Restoran INSAf.. tapi bernafsu SYAITAN... nirrajim...
makan berpinggan-pinggan..

yang ni kawan aku... nama: M.I Hatimi... (M.I = stand for Mohd Iskandar... bukan Mission Immposibble.... tapi kali ni aku nampak betul2 imposible... )

aku betul2 tak percaya tabiat makan hatimi ni yang buas... rakus.. gelojoh dan pelahap...

awas kalo nampak dia kat restoran2 sekitar kuala lumpur.. terutamanya yang dihidang dengan budu dan jeruk petai...

setakat budu ni.. dia buat macm air coke...
setakat jeruk petai.. dia buat macam kacang pistacio aje...

sungguh hebat hatimi ni...

ni la antara kegemaran hatimi....

BUDU


JERUK PETAI

dan berikut.. paling digemari.....


aku pun tak tau ... awek tu ke babi tu..
ahaha tergelak aku... tergelak aku... ahaha

LAKI KE PEREMPUAN...


Hari-hari dok pikir...

LAKI-LAKI ke PEREMPUAN...
GUITAR HERO ke GUITAR HEROIN...
MODEL CUKUR JANGGUT ke MODEL CUKUR BULU KAKI...

aduh... wahai mesin SCAN 3D PUSRAWI yang ajaib... tunjukkan aku...

LAKI KE PEREMPUAN....


Rabu, 29 Oktober 2008

REKOD TERBARU....


Ramai member2 kat opis tahu kehabatan dan skill pemanduan aku di parking Kompleks Kerja Raya.... kalo tayar tak bunyi... kalo tak drift.. tu bukan aku.. ahaha
tergelak aku....

kali ni just nak bagi tau jeh.. bukan nak UP DIRI.. atau nak JECK DIRI...
rekod lama dah pecah... kali ni kelajuan speda aku maha hebat.. dari PUTRI PACIFIC HOTEL(J.B) ke KUALA LUMPUR(TOL SG. BESI) adalah.......


3JAM 45 MINIT

Isnin, 27 Oktober 2008

DEDICATED TO ALL ------> MAK AYAH, MAMA DEDI, UMMI ABUYA, AMMA APPA

Semenjak istri aku mengandung ni... slalu dok teringat pengobanan mama N ayah aku... susah betul nak jaga isteri yang mengandung apatah lagi time2 ni emosi istri aku pun kadang2 tak stabil.. tegur-tegur touchin'....

patut la dulu time aku tinggi2 kan sore time mak aku membebel.. kire serang balas la... ayah aku bagi seDAS HADIAH kat area tengkorak aku...

agak kurang ajar aku dulu... la ni bile dah berstatus DADDY 2 B aku mula sedar.. sedar tahap gaban... susah jadi mak ayah ni.... bukan calang2 orng boleh jadi suami isteri mak n ayah....
sebak hati bile ngenangkan ape2 yang dosa2 aku buat time aku tgh hangat dulu...

mcam2 aku buat... menibai, mencuri, nipu, mohong, memongak, monteng ngaji, ponteng skolah, mandi sungai.... amik duit yuran tusyen buat g tngok crite thunderbolt(jackie CHAN.. Chilake punye jeki can.. sebab ko aku nipu.. ahaha.... tergelak aku), nibai duit mak aku buat beli tamiya (DASH YONKURO.. pengaruh lagi.. katun plak tuh), ngelak kambing dalamkeadaan drift sambil menjahanamkan kreta mak aku yang baru berusia setahun(time kejadian.. pengaruh INITIAL-D), baling batu kete orng, tibai getah skarap... ahaha... JAHAT AKU NIH!!! ahaha.. tergelak aku ngenangkan kejahatan aku... (kejahatan aku ni kebanyakkan nya terpengaruh dari tv series... mujur takde internet lagi time aku kecik2)

isk.. ahaha... tergelak aku.... sambil sedih2 skit2....

macam2 dah aku dapat hadiah dari mak ayah aku... rotan, buluh, getah paip, paip PVC, punch bag, hanger, penampar jepun DSB ... tapi respect sama mak ayah aku.. tiada sebarang perkakian yang pernah singgah kat aku... sumenye hand made... orng cakap kalo hand made ni barang2 mahal... mahal sungguh hadiah mak ayah aku....

tapi sebab tu sume la...hadiah handmade yang buat aku berubah dari seorang serigala jadian kepada orang... alhamdulillah....

kire aku untung mak ayah idup lagi...

yang macm member2 aku yang mak ayah dah mengadap ILLAHI... isk... pulak tu time2 raye yang pertama kali mak ayah takde.... isk.. sebak laa...

Orng slalu dok cakap kat aku..."ko sok...... ble dah ade bini..... pulak bini ko pregnent.. baru ko tau susah payah mak ayah ko jage ko dulu... didik ko dulu..."

isk.. besar sacrifice mak ayah aku....

nak balas.. ntah la... susah... tak terbalas... isk nak balas... isk...

...seb bek mak ayah aku tak hantar bill mintak aku setelkan upah+kos membesarkan aku... tu tak masuk kos-kos d' womb hotel yang 9 bulan 10 hari...
tak terbalas aku....

so... sayangi mak ayah time diorang ade.. time smayang jagn lupe doa untuk diorang.... nak balas budi mak ayah.... susah... sampai la ni tak jumpe any finance company yang bleh tolong nak setelkan credit kat mak ayah...

proud wit yer parent... be gud... k ciow

Jumaat, 24 Oktober 2008

Tunjuk bukti dana RM5b manfaatkan KWSP - Utusan Malaysia

KUALA LUMPUR 23 Okt. - Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) meminta Menteri Kewangan Kedua, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop membuktikan bagaimana dana sebanyak RM5 bilion yang dipinjamkan kepada Valuecap Sdn. Bhd. (Valuecap) memberi manfaat kepada pencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).

Presidennya, Syed Shahrir Syed Mohamud berkata, MTUC mahu pihak berkenaan menunjukkan bukti yang kukuh bahawa dana sebanyak RM5 bilion itu tidak akan disia-siakan begitu sahaja.

Beliau berkata, dana tersebut adalah hasil titik peluh pekerja di negara ini dan KWSP bukannya mesin pengeluar wang automatik (ATM) untuk kerajaan.

''Di manakah kertas kerja dan kira-kira yang dapat membuktikan ia dapat menguntungkan KWSP? Setakat jaminan sahaja tidak mencukupi,'' katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata demikian bagi mengulas laporan Bernama semalam mengenai Nor Mohamed menyatakan KWSP akan mendapat keuntungan daripada RM5 bilion yang dipinjamkan kepada Valuecap.

Prestasi

Menurut Nor Mohamed, ia berasaskan kepada prestasi Valuecap sebelum ini yang meningkatkan portfolionya daripada RM5 bilion pada awalnya kepada RM8 bilion sekarang.

Valuecap yang ditubuhkan pada tahun 2003 merupakan syarikat pengurusan dana yang diwujudkan untuk melabur khusus dalam pasaran ekuiti Malaysia dan dimiliki bersama oleh Khazanah Nasional Berhad (Khazanah), Permodalan Nasional Berhad (PNB) dan Dana Persaraan.

Syed Shahrir menambah, sekiranya asas ekonomi Malaysia adalah kukuh dan rizab negara cukup seperti yang ditegaskan beberapa kali oleh kerajaan selama ini, maka tiada keperluan untuk menyalurkan sejumlah wang yang besar kepada syarikat milik kerajaan (GLC).

''Kalau KWSP hendak meminjamkan wang kepada kerajaan, maka pihak berkenaan harus memastikan tiada unsur penyelewengan yang akan berlaku dan wang tersebut perlu digunakan untuk menjalankan aktiviti-aktiviti yang berfaedah.

''Kita juga ingin tahu siapa dia dan bagaimana mereka menggunakan hasil titik peluh pekerja yang disimpan untuk pelan bersara,'' ujarnya.

=============================================================

habisla duit korang..
ahaha nak tergelak aku....
sian pakcik2 yang keje buruh tu.... isk-sik..
najib...najib...

Macam-macam la Orang Malaysia Ni!!!!

Siaran langsung majlis anugerahDMSM Shah Rukh Khan - Utusan Malaysia

KUALA LUMPUR 23 Okt. - Majlis penganugerahan Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) yang membawa gelaran Datuk kepada aktor Bollywood, Shah Rukh Khan akan disiarkan secara langsung menerusi saluran Zee, Astro.

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, siaran langsung itu bukan sahaja boleh ditonton oleh rakyat negara ini tetapi juga rakyat India.

Menurutnya, aktor itu dijangka tiba di Melaka pada 29 November ini untuk menerima anugerah itu daripada Yang Dipertua Negeri Melaka, Tun Khalil Yaakob pada hari yang sama.

''Majlis akan diadakan di Seri Negeri pada kira-kira pukul 10 pagi. Persiapan majlis sedang dibuat,'' katanya ketika ditemui pada Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Ketua Menteri Melaka di sini hari ini.

Shah Rukh Khan, 41, menerima anugerah tersebut sempena sambutan ulang tahun Khalil yang ke-70 pada 11 Oktober lalu.

Mohd. Ali berkata, kedatangan Shah Rukh Khan tidak dibiayai oleh kerajaan negeri sebaliknya aktor itu membayar sendiri tiket penerbangan pergi dan balik.

Beliau berkata, kerajaan negeri hanya menyediakan tempat tinggal untuk satu malam semasa Shah Rukh berada di Melaka.

Menurutnya, aktor itu juga akan dibawa melawat destinasi pelancongan menarik di Melaka seperti Menara Taming Sari dan Eye of Malaysia selain memenuhi acara bertemu peminat.


===========================================================


ahaha.... nak tergelak aku...

korang pikir la sendiri

KENAPA BARU SEKARANG....????

Majlis Fatwa putuskan pengkid haram Utusan Malaysia

KOTA BHARU 23 Okt. – Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan hari ini mengharamkan perbuatan perempuan yang membuat penampilan seperti lelaki atau dikenali sebagai ‘pengkid’.

Pengerusinya, Prof. Datuk Dr. Abdul Shukor Husin berkata, fatwa ini dikeluarkan setelah melihat gejala itu di kalangan remaja perempuan Islam semakin membimbangkan.

Katanya, bukan sahaja gerak laku, berpakaian, penampilan, percakapan dan rupa seolah-olah lelaki, malah mereka tidak berminat kepada lelaki tetapi berminat kepada kaum sejenis.

‘‘Maka kita berpendapat pekara ini perlu disekat dan dari segi hukumnya adalah haram.

‘‘Ia melanggar tabii serta fitrah dan dalam Islam jelas tidak boleh,” katanya kepada pemberita selepas muzakarah kali ke-83 di sini hari ini. Hadir sama, Mufti Kelantan, Datuk Mohamad Shukri Mohamad.

Fatwa itu adalah di antara beberapa keputusan yang dicapai pada muzakarah jawatankuasa fatwa selama dua hari yang berakhir hari ini.

Banyak pihak termasuk Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) baru-baru ini menyatakan kebimbangan dengan gejala tersebut kerana ia turut menular di kalangan pelajar.


==============================================================


ahaha tergelak aku....

kenapa baru sekarang nak haram... tak peka betullah meraka2 ni....

Isnin, 20 Oktober 2008

ni la awek baru aku.... cik CRUZ.... (cinta baru...)






haa ni gambar awek aku yang baru.... istri aku naik meluat evrytime aku spend mase 2gether-gether... cuba usha.. rampin tuh....
kesian istri aku....

yang ni aku jumpe kat bently bukit bintang...

ye la biase la... dah love on d first sight....

terus aku tangkap lentok..
ahaha....

dulu dgn isti aku pun love on the first sight.....

ahaha...
ahaha...
yang ni plak gambar leher awek aku tu.. ghairah.... emmuah... leher beb...


ahaha.. stim.. tiap kali gosok leher awek aku tu... wargh....ahaha
asyik tergelak aku...

Rabu, 15 Oktober 2008

DATUK SRK(shah ruk kan)

ahaha.. nak tergelak aku.. ahaha... DATUK SHAH RUK KAN....
ahahha.. TYT MELAKA macm hampeh... DATUK SHAH RUK KAN...
beruk jiblaun.. ahahaha,,,

Lepas ni bleh bagi kat plakon holiwud.. tak pun golongan di GREENWOOD gombak...
ahaha...
tergelak aku ahaha...

pk la sndri...
ahaha...

MELAKA: Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam hari ini enggan mengulas bantahan Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) mengenai penganugerahan gelaran Datuk kepada pelakon Bollywood, Shah Rukh Khan.

"Saya tidak mahu komen apa-apa," katanya ketika dihubungi, pagi ini.

Semalam, Presiden Seniman, Datuk Mustapha Maarof, berkata penganugerahan pingat kebesaran kepada Shah Rukh Khan itu tidak relevan atas kriteria apa pemilihannya.



p/s: asyik tergelak K...Y.....(x-menteri penerangan malaysia)

table on and under

meja
ni just nak tunjuk je keadaan partition aku yang terOVER sejuk.....














what goes up goes down.. ni crita pasal atas meja


















yang ni plak crite pasal bawah meja....
macm2 ada
ahahah tergelak aku.. ahaha.....

SAH SUPERMAN DAH MATI..!

SAH..SUPERMAN dah MATI... (harian metro SElasa 15 Oktober 2008)
kire lepas ni dah tak de crite superman dah kat wayang.. Nomore Superman Return... No more Supperman back... dan Superman Reverse...
dah sume superman dah mati....
kini yang tinggal hanya lah...... BATMAN WONDER WOMAN SPIDERMAN.. kire superhero dah kurang la....

kalo rujuk harian metro superman ni mati sebab ditikam di dada.... kire superman ni lemah kat bahgian dada.. kire spender yang dipakai kat luar tu tak mampu melindungi kekebalan la...
ahaha.. aku tergelak.... ahahaha....
tapi.. knp superman mati kat malaysia...... ahaha tergelak aku.. ahaha















ahaha.. SUPERMAN DAH MATI.......

SAVE the SERVANT......... *tu kurt koben yang cakap....*

aduh.. pening pale.. ahaha.....
member aku sound boss.. BABI sama HARAM JADAH....
ahaha..
HEBAT.. cukup hebat.... we salute u....

bila aku buat chronology memang mamat tu tak salah... yang salah bos dia... (yang kena babi sama hram jadah....)
ahaha...

nak nampak bagus yang kuli kene marah...
sama la macam lembu sapi dapt nama...
tapi seb bek member aku bukan sapi mahupun lembu.. tapi kuli macm aku...
name pun government servant.. servant=kuli...+hamba...
ahahha...

mungkin ni nasib kuli-kuli yang ada sijil.. diploma... yang tak da degree...
kire kuli laa....

tapi ade sangt ke beza kuli ni dgn bos...
aku ingt yang bos pun bukan sume tau...
yang penting hormat each other.. ahahah kadang2...
ahaha
tergelak aku.. aahahaha.....

knp kuli punye pandangan slalu tak diendahkan.. macm la kuli ni hina.. tak da kuli tak da la reja...
kire reja tak siap laa....
mangkuk HAYUn.. ahahaha.. aku gelak lagi...
aahaha...

Khamis, 25 September 2008

minyak turun seposen.... ahaha... gegula HASK 2 bijik je tuh!!!!

ahahaa... gomen dah umumkan minyak turun 10 sen... yeehuuuuu.... satu liter kire percuma gula HACKs hitam 2 bijik... alhamdulillah.... dah jadi RM2.45 kire raye kali ni bleh la jaln jauh.. tapi tak sejauh raye tahun lepas.... sebab thun lepas murah lagi.... ahaha...
akhir nye dapat juga kite hadiah raaye dari gomen.... ahahha.....
ahaha.....
raya.. ahaha...
minyak turun... ahahaaa

DIPETIK UTUSAN ONLINE

PUTRAJAYA 24 Sept. – Kerajaan mengumumkan harga runcit petrol RON97 dan RON92 dikurangkan 10 sen iaitu masing-masing daripada RM2.55 seliter kepada RM2.45 seliter dan RM2.40 seliter kepada RM2.30 seliter berkuat kuasa esok.

Pada masa sama, harga runcit diesel juga dikurangkan 10 sen iaitu daripada RM2.50 seliter kepada RM2.40 seliter.

Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, Jemaah Menteri dalam mesyuarat hari ini membuat keputusan itu setelah mengambil kira harga purata minyak dunia sebulan terakhir ini yang mengalami penurunan yang ketara.

Harga minyak di pasaran dunia kini ialah sekitar AS$109 setong berbanding hampir AS$140 setong pada Mei lalu.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini petang ini, Abdullah berkata, harga minyak itu juga diturunkan kerana kerajaan menyedari orang ramai mula pulang ke kampung bagi menyambut Aidilfitri bermula hujung minggu ini.

Beliau berharap penurunan harga petrol dan diesel dapat meringankan beban rakyat.

“Untuk tempoh sebulan terakhir, harga minyak dunia mengalami turun naik ketara. Namun secara purata, ia menurun sedikit berbanding harga purata sebelumnya.

“Namun begitu, nilai ringgit berbanding dolar Amerika pula menyusut sepanjang tempoh yang sama,” ujarnya.

Perdana Menteri berkata: “Dengan mengaplikasikan formula yang diguna pakai oleh kerajaan dalam menentukan harga runcit minyak sebelum ini, pengurangan 10 sen ini ialah nilai pengurangan maksimum yang dapat diberi oleh kerajaan.”

Abdullah memberitahu, keputusan untuk melakukan pelarasan harga petrol dan diesel itu juga dibuat kerana mesyuarat Jemaah Menteri pagi ini adalah yang terakhir untuk September dan sebelum sambutan Aidilfitri pada 1 Oktober ini.

Beliau berkata, harga baru petrol dan diesel itu merupakan pelarasan harga kedua dilakukan oleh kerajaan setelah pelarasan pertama pada 23 Ogos lalu.

Pada Jun lalu, kerajaan menaikkan harga minyak buat pertama kalinya pada tahun ini. Ketika itu harga petrol ditetapkan pada RM2.70 seliter manakala diesel RM2.58 seliter.

Dengan penurunan harga minyak hari ini, ini bermakna dalam tempoh tiga bulan lalu kerajaan telah menurunkan harga petrol sebanyak 25 sen seliter.



ahaha.... ringankah bebean kite... minyak turun tapi barang2 runcit...

tak pe la same2 la kite pikir... tokey kilang pun satu.. hampeh..! ahahahah...

nak buat macam ne... BANGSA KU BANGSA MERDEKA!!!!

ahaha......

Jumaat, 19 September 2008

Minyak.... dan Raya...

ahaha..... raya dah dekat.. dulu ade "mamat" tu cakap harga minyak nak turun.. ntah laa... aku dok usha http://www.bloomberg.com/energy/ minyak dah duduk bawah USD100 per barrel... ntah knp tak turun2... kadang2 dok usha pasal debat kat YOUTUBE yang DSAI dengan Shabery BN tuh... terpikir jugak aku..

dulu ade jugak "mamat" tuh janji nak turun harge.. bile minyak dunia turun under USD100.. tapi.. ntah la.. kene tipu kah kite ni...????

cube korang tengok kat bloomberg nun.. tak pun kalo maleh click gambar bawah ni konfirm dah turun...

















kesian rakyat yang macm aku ni.. kadang2 jemu jugak dgn gomen dok janji macm2...
ni bukan pe.. just luahan seorng rakyat di KELUMPO yang gaji tak berapa nak cukup... jangan letak aku kat ISA sudah... ahahaha


aku ni bukan nak sokong mane2.. just nak luah je... takut oo kene ISA...
ye laa sungguh pun istri aku tak uli tepung tuk buat kuih raye.. aku tetap tau tepung dok naik tinggi.. ayam yang terbang tak tinggi tu pun harge dok naik tinggi... pening aku...

ntah la... ahaha.. padan muke... aahaha...





Khamis, 18 September 2008

FITRAH!!!

8 Rammadhan 1429.. ni la kali pertama aku bayar zakat fitrah untuk orang bawah tanggungan.. aku punye ISTERI... tahun depan insyallah untuk 3 orang...
aku... istri... anak(dalam perut istri aku).....

buat tahun ni aku kene bayar RM5.20 satu kepala... kepala atas je.. kepala yang lain tu tak masuk... kepala lutut... dsb tu tak kira..

so.. jumlah aku hulur untuk melengkapkan diri aku sbg seorang muslim.. RM10.40...
alhamdulillah....

haa yang lain jagn lupe fitrah... nanti... kene bakar api neraka...!!!! ahahaha baru tau.. padan muka!!!!
bawah ni resit dia laa....

skudeng