Isnin, 27 Oktober 2008

DEDICATED TO ALL ------> MAK AYAH, MAMA DEDI, UMMI ABUYA, AMMA APPA

Semenjak istri aku mengandung ni... slalu dok teringat pengobanan mama N ayah aku... susah betul nak jaga isteri yang mengandung apatah lagi time2 ni emosi istri aku pun kadang2 tak stabil.. tegur-tegur touchin'....

patut la dulu time aku tinggi2 kan sore time mak aku membebel.. kire serang balas la... ayah aku bagi seDAS HADIAH kat area tengkorak aku...

agak kurang ajar aku dulu... la ni bile dah berstatus DADDY 2 B aku mula sedar.. sedar tahap gaban... susah jadi mak ayah ni.... bukan calang2 orng boleh jadi suami isteri mak n ayah....
sebak hati bile ngenangkan ape2 yang dosa2 aku buat time aku tgh hangat dulu...

mcam2 aku buat... menibai, mencuri, nipu, mohong, memongak, monteng ngaji, ponteng skolah, mandi sungai.... amik duit yuran tusyen buat g tngok crite thunderbolt(jackie CHAN.. Chilake punye jeki can.. sebab ko aku nipu.. ahaha.... tergelak aku), nibai duit mak aku buat beli tamiya (DASH YONKURO.. pengaruh lagi.. katun plak tuh), ngelak kambing dalamkeadaan drift sambil menjahanamkan kreta mak aku yang baru berusia setahun(time kejadian.. pengaruh INITIAL-D), baling batu kete orng, tibai getah skarap... ahaha... JAHAT AKU NIH!!! ahaha.. tergelak aku ngenangkan kejahatan aku... (kejahatan aku ni kebanyakkan nya terpengaruh dari tv series... mujur takde internet lagi time aku kecik2)

isk.. ahaha... tergelak aku.... sambil sedih2 skit2....

macam2 dah aku dapat hadiah dari mak ayah aku... rotan, buluh, getah paip, paip PVC, punch bag, hanger, penampar jepun DSB ... tapi respect sama mak ayah aku.. tiada sebarang perkakian yang pernah singgah kat aku... sumenye hand made... orng cakap kalo hand made ni barang2 mahal... mahal sungguh hadiah mak ayah aku....

tapi sebab tu sume la...hadiah handmade yang buat aku berubah dari seorang serigala jadian kepada orang... alhamdulillah....

kire aku untung mak ayah idup lagi...

yang macm member2 aku yang mak ayah dah mengadap ILLAHI... isk... pulak tu time2 raye yang pertama kali mak ayah takde.... isk.. sebak laa...

Orng slalu dok cakap kat aku..."ko sok...... ble dah ade bini..... pulak bini ko pregnent.. baru ko tau susah payah mak ayah ko jage ko dulu... didik ko dulu..."

isk.. besar sacrifice mak ayah aku....

nak balas.. ntah la... susah... tak terbalas... isk nak balas... isk...

...seb bek mak ayah aku tak hantar bill mintak aku setelkan upah+kos membesarkan aku... tu tak masuk kos-kos d' womb hotel yang 9 bulan 10 hari...
tak terbalas aku....

so... sayangi mak ayah time diorang ade.. time smayang jagn lupe doa untuk diorang.... nak balas budi mak ayah.... susah... sampai la ni tak jumpe any finance company yang bleh tolong nak setelkan credit kat mak ayah...

proud wit yer parent... be gud... k ciow

3 ulasan:

amoi chantek a.k.a. mrs. jeroongg berkata...

tmn mlati?

Fa-T berkata...

Ha la.. Nyewa kat sane? Ngape?

Tanpa Nama berkata...

Alhamdulillah, engko dah sedar. Macam aku dah sedo pun terlambat, mak ayah aku dah tak ada.

skudeng